2014. december 21., vasárnap

A hagyomány folytatódik

Ebben az évben is olyan szappanokat készítettem Karácsonyra, amiket eddig még soha és nem is tervezem, hogy ismétlés lesz belőlük. Ez már nálam karácsonyi hagyomány. :))

Ami biztos, hogy a bennük lévő illóolajjal, a szibériai fenyővel, nem fogok jövő Karácsonyig várni. Valamiért odzkódtam eddig ettől az illattól, de most, lesz, ami lesz alapon beletettem. Pár csepp fahéj is került bele. Meg kell mondjam, jó választás volt. :)) Nagyon tetszik a szibériai fenyő illata. És nem csak nekem, hanem a családomnak is és azoknak is, akik kaptak belőle. Januárban nagy adag szappan készül majd ezzel az illattal.
Az alap olívaolaj, kókuszolaj, ricinusolaj, kakaóvaj; a folyadék kecsketej. Színezéknek rózsaszín és zöldagyagot és saját készítésű citromhéj port használtam.

Ők hárman a kedvenceim. Olyan kis aranyosak lettek, pedig nem kicsik. Pont kézbe illő a méretük, még egy férfiembernek is.
Az alap az előzővel megegyezik. A színezék a fenyőfásnál kávé és ez illatmentes; a csillagosnál kozmetikai pigment és jázmin-rózsafa illóolaj van benne; a hópelyhes alkannával színezett és a szegfűszeg-fahéj illóolajat tettem bele.
A minták régóta az egyik fiókom mélyén lapultak. Anno az Oplá gyurmához használtam őket. Most az egyik Facebookos csoportban  felfedezték szappanpecsétként és gondoltam előkotrom a sajátjaimat. Jól működtek most is. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...