Alapanyagaim

Szappanjaim fő alapanyaga az olívaolaj, a kókuszolaj és a kecsketej.

Az olívaolaj nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is alkalmazható, a szív-érrendszeren kívül a bőrünk és hajunk is megújulhat tőle. Az olívaolaj tisztítja, puhítja és táplálja a bőrt anélkül, hogy kiszárítaná, vagy irritálná. Természetes alapanyagokat tartalmaz, így érzékeny bőrűek is alkalmazhatják.A kókuszolaj gyorsan felszívódik, hidratálja a bőrt és jelentősen lassítja kiszáradását. A kókuszolaj antibakteriális hatású, így amellett, hogy optimális működésre serkenti a bőrt, megakadályozza kisebb sérülések, vágások, pattanások elfertőződését.


Használok még földimogyoróolajat, amely bőrtápláló, vitaminban gazdag és elsősorban normál és érzékeny bőrre ajánlott; hidegen sajtolt napraforgóolajat E vitamin tartalma miatt; ricinusolajat, mivel jól hidratálja a bőrt.

Fontosnak tartom elmondani, hogy elvből nem használok pálmaolajat. A kiirtott őserdők, esőerdők helyére telepített monokultúrákban termesztett pálmafák környezetidegen növények és semmilyen formában nem kívánok hozzájárulni a természet károsításához.A kecsketej a legjobb bőrtápláló anyagok egyike. Minden bőrtípusra kiválóan alkalmazható! Kiemelkedő a természetes antibiotikum, a vitamin és ásványi anyag tartalma. Pl. B6 vitaminból 600%-kal, D vitaminból 400%-kal, A vitaminból 400%-kal többet tartalmaz a tehéntejnél és kecsketejben lévő tejzsír sokkal apróbb zsírgolyócskák formájában van emulgeálva, mint a tehéntej esetében, ami segíti hatóanyagok bőrbe jutását.
  
Minden szappanomba kerül még egy adag extra olaj  is, amelyet én készítek el saját termesztésű gyógynövényekből; kamillából, körömvirágból, rozmaringból, csalánból, citromfűből, levendulából, zsályából és mentából.
Ezekről a gyógynövényekről bővebben a következő oldal szól. Olvasd el azt is, érdemes! 

Ez az oldal folyamatosan bővül.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...